Home

Zaterdag 19 december 2020 had de lustrum editie (10e keer) van de RABOBANK GAASTERLÂN-RUN moeten zijn. Echter door de aanhoudende corona pandemie hebben we helaas moeten besluiten om de run NIET door te laten gaan.

Ervan uitgaande dat in 2021 het ergste leed geleden is,  staat de eerstvolgende RABOBANK GAASTERLÂN-RUN nu gepland op zaterdag 18 december 2021.

De Gaasterlân Rabo Run is een initiatief van “ Balk Support “ van de Voetbal Vereniging Balk. Met de afstanden 4 mijl, 12 kilometer en de halve marathon heeft de organisatie voor iedere loper een prachtige route uit gestippeld. De mooie vlakke paden in Gaasterland maken de loop toegankelijk voor een brede groep deelnemers. Er is een verzorgingspost ingericht voor de deelnemers aan de 12 km loop en de halve marathon en ook is er fruit beschikbaar direct na de finish. De routes zijn ongewijzigd gebleven.

Ook dit jaar maken we gebruik van startnummers met een chip die de doorkomst bij start en finish registreert. Tijden en klasseringen worden zo spoedig mogelijk na afloop van de loop op de site gezet. De drie snelste deelnemers ontvangen tevens een blijvende herinnering en een envelop met inhoud.

De Gaasterlân Rabo Run heeft zich nu al een blijvende plaats in de rij van aansprekende Friese evenementen verworven.

Enkele deelnemers zeiden:

  • “een voltreffer”
  • “wat een prettige ambiance”
  • “een gezellige kantine”
  • “een schitterend parcours”
  • “uitstekend georganiseerd”
  • “pure propaganda voor de atletieksport”. 

Tot zaterdag 18 december 2021, aanvang 11:30 uur.

Met sportieve groeten, Commissie Gaasterlân Rabo Run